maanantai 6. toukokuuta 2013

Tiukasta täydelliseksi!

Kouluhommat ovat pitäneet postausrintaman hiljaisena, mutta kaiken kiireenkin keskellä on pakko jakaa nopea arkikikka itseni kaltaisille kenkähuithapeleille!

Olen siis taipuvainen ostamaan joskus kivoja, edullisia kenkiä, vaikkei istuvuus ehkä olisikaan ihan kohdallaan. Näin kävi myös pari vuotta sitten ostamieni nahkaisten ale-Conversejen kanssa. Vaikka koko suosi, teki normaalia kapeampi lesti kengistä vain patsasteluun passaavat, joten ne pyörivätkin pitkään kaapin perukoilla. Ankara käyttökelpoisten kevätkenkien kaipuu ja samanaikainen Conversejen uudelleen löytyminen synnyttivätkin seuraavan sovelluksen:

1. Laita jalkaasi villasukat tai muut normaalia paksummat sukat.
2. Tunge hieman liian pienet kengät jalkaasi kuten ne normaalistikin laittaisit (eli sido nauhat yms.)
3. Laske pesuvatiin lämmintä vettä ja astu kengät jalassa vatii.
4. Anna kenkien kastua läpikotaisin (kaikki kenkien pinnat mukaan lukien, jottei pintaan jäisi kuivuessa raitoja)
5. Astu pois vadista ja ravistele varovasti ylimääräinen vesi pois, mutta älä kuitenkaan riisu kenkiä!
6. Steppaile pitkin asujaimistoasi (en kuitenkaan suosittele mitään hikilenkkiä!) ja anna kenkien olla jaloissasi niin kauan kuin uskot kestäväsi hautovaa tunnetta (kuitenkin mitä pidempään sen parempi).
(7. Kenkien jo alettua hieman kuivua, kannattaa nahkapinta käsitellä hieroen vielä nahansuoja-aineilla tai ihan vaikka tavallisella ruokaöljyllä)
8. Kun uskot kenkien olleen jaloissasi jo kyllin kauan, ota ne pois jaloistasi ja aseta kuivumaan mahdollisimman ilmavasti.
9. Toista käsittely tarvittaessa myöhemmin.

Ko. käsittely toimii siis ainakin nahkakengille ja jossain määrin myös muillekin. Nahkakenkien kanssa kannattaa huomioida nahan hienoinen tummuminen käsittelyn aikana, samoin kanvaskenkien kohdalla kannattaa huomioida mahdollinen värien irtoaminen.

Ja ei, älä välttämättä tee kyseistä operaatiota uusille, kalliille kengillesi! Sen sijaan, jos olet jo luopumassa kivoista, mutta hieman tiukoista kengistäsi, kannattaa kikkaa kokeilla, sillä ethän menetä mitään, jos homma ei toimikaan (ja toisaalta voit saada uudet lemppari kengät, kuten minä!).


Siis kevein askelin kohti kesää!
-H

3 kommenttia: