maanantai 1. huhtikuuta 2013

Muodonmuutos

Vannomatta paras, koskaan ei pitänyt käsityöblogia aloittaa... Mutta kun hyviä innostavia ideoita puskee ovista ja ikkunoista, ei niitä voi jättää vaan lojumaan! Suurin osa ideoista on siis lainattuja, en yritä muuta väittääkään, sen sijaan yritän parhaani mukaan innostaa myös sua kokeilemaan. Yritys, erehdys ja onnistuminen kunniaan!

Ekana kokeilunani haluaisin jakaa lasipurkin muodonmuutoksen käsisaippuaputeliksi. Idea lähti Pinterestissä näkemästäni kuvasta (http://pinterest.com/pin/367536019560131641/), jonka pohjalta sovelsin toteutuksen. Valmistukseen tarvittiin lasipurkki & kansi, ohutta muovia oleva pumppupullo, vasara, naula, pihdit, tasapääruuvari, sakset ja (kuuma)liimaa. Lyhyesti yksinkertaisuudessaan valmistus sujui kutakuinkin näin:


1) Pumppu poistetaan pullosta ja purkin kanteen piirretään keskelle reikä, josta pumppupullon kaula juuri ja juuri mahtuu. Ympyrää mukaillen kanteen nakutellaan naulan avulla reikiä vieri viereen (lopputulos on siistimpi, jos naulaus tapahtuu kannen ulkopinnalta).
2) Keskusympyrä irrotetaan kannesta vasaran ja ruuvarin avulla. Reunaa voi käännellä varovasti  sisään vielä pihtien avulla. (Ja varo, reijän reunat on terävät!)
3) Kun reikä on todettu sopivan kokoiseksi, vasaroidaan reijän reunat kannen nurjalta puolelta litteiksi.
4)  Pumppullosta leikataan yläosa irti niin, että pullonkaulan ympärille jää pieni kaulus.
5) Kannen reijän ympärille (sisäpinnalle) ja tarvittaessa myös pullon kauluriosaan laitetaa (kuuma)liimaa ja ujutetaan pullonkaula reijästä paikoilleen. Pumppu voidaan kiertää nyt kiinni kanteen.
6) Tarvittaessa pumpun letku leikataan purkkiin sopivaksi, mutta mikäli tälle ei ole tarvetta, laitetaan nestesaippua lasipurkkiin ja kierretään kansi kiinni - tha-daa! Valmista tuli!


Täässä siis vain yksi tapa toteuttaa ko. idea, muitakin voi ja kannattaa kokeilla. Nättejä purkkeja siis vaan metsästämään!

Nä-Nä terveisin,
H

3 kommenttia:

  1. Jos vois painaa tykkäysnappia, painaisin! :)

    VastaaPoista
  2. Ehkä seki vielä joskus onnistuu! ja kiitti!<3

    VastaaPoista
  3. Ihan loistava idea, tykkään :) -Saila

    VastaaPoista