tiistai 9. huhtikuuta 2013

Magneettiset muistot


Magneetit; ihanat, hauskat, joskus turhatkin, eteenkin ne matkamuistoksi tuodut! Jokainen käy jääkaapilla vähintään kerran päivässä (tarkasta elintapasi, jos et käy!), joten miksipä ei tehdä siitäkin reissusta vähän nätimpi itsetehdyllä magneetilla. Ja vaikkapa näin sen voisi tehdä:

Tarvitset magneetin, tyhjän puuterirasian, sakset, (kuuma)liimaa,  koholakkaa (seepia) ja haluamasi kuvan (plus mahdollisesti helmen puolikkaita, paljetteja, pitsiä, mitä härpäkettä magneettiisi haluatkaan laittaa).
1. Aloita irroittamalla puuterirasiasta metallinen osa, jossa puuteri on 
ollut.
2. Leikkaa haluamasi kuva ympyrän muotoiseksi niin, että se mahtuu täydellisesti metallialustan pohjalle.



3. Liimaa kuva hyvin vahvaan tukipahviin, leikkaa kuva tukipahvista irti ympyrän ääriviivoja seuraten ja liimaa kuva pahveineen metallialustan pohjalle.
4. Levitä koholakka tasaisesti kuvan päälle ja kiinnitä muut mahdolliset koristeet (kuten helmen puolikkaat) ja  anna kuivua rauhassa vähintään tunti.



5. Liimaa magneetti metallialustan taakse, anna kuivua ja kiinnitä jääkaapin oveen ruokaretkiäsi ilahduttamaan! 


Muutamia huomioita matkanvarrella opitusta:
- Jos käyttämäsi kuva on lötköä paperia (kuten lehdissä), tue se hyvin, sillä lakka laittaa sen muuten kupruilemaan!
- Vaikka se vaikeaa onkin, odota lakan kuivumista. Ja jos et malta odottaa, älä kokeile kuivumisen etenemistä keskeltä pintaa kuten allekirjoittanut.
- Jos et halua lakkapintaan kuplia, älä sekoita lakkaa ennen käyttöä!
- Kokeile käyttää valokuvia, pitsiä, lehtiä, reseptejä, mitä vain magneetissasi!

Jee jee, tällasta siis tänään, kivaa päivää sulle!

-H



5 kommenttia:

  1. Eikä!! Siistiä! Jos kerran sä oot alottanu bloggauksen, niin kai munkin pitää vakavasti harkita sitä :) Siistejä juttuja, hyvä sisko!! t. se isompi sisko ;)

    VastaaPoista
  2. hei, kerro mistä kandee lähtee ettimään tollasta koholakkaa? :)

    VastaaPoista
  3. Hei joo isosiskoliini, mä voisin intopinkeenä lukee jotain ruokablogii, hmmmm... Tai jos päätät alottaa muotiblogin, mulla olis jo parit hyvät kuvat viime kesältä;)

    Ja Hanna, ostin sen Helsingistä Hobby Pointista, mutta luulen, että sitä löytyy joistain perus Sinoopereista sun muista:) Ja mietin, että tarpeeks lantrattu liimaki vois toimii:D

    VastaaPoista
  4. Hieno idea tää magneetti juttu!

    VastaaPoista